Hannah van Boven: “Een mega mooie kans"

Foto: Bert Speelman

 

Wat gaf voor jou de doorslag om voor TalentNED te kiezen?


Vorig jaar ben ik met Bas de Bever, onze programma manager, in contact gekomen. Wij hebben meerdere gesprekken gevoerd en dat resulteerde erin dat ik een goed gevoel over de visie en aanpak van TalentNED heb gekregen en voor deze weg heb gekozen. Dit zijn mijn laatste jaren bij de beloften en ik vond het een mega mooie kans die ik met beide handen heb aangepakt.

 

Je bent nu zo’n 4 maanden aan het trainen bij TalentNED. Op welk vlak heb je de meeste progressie geboekt? Waar merk je dat aan?


Vooral fysiek kan ik merken dat ik een stuk sterker ben geworden. We hebben al veel trainingen met het hele team samen gedaan en dat maakt je ook sterk. Hiervoor had ik een hele andere manier/ritme van trainen, waardoor ik nu op veel vlakken progressie zie en voel.

 

Op dit moment studeer je nog in Goes en woon/train je in Sittard. Hoe lukt het tot nu toe om dit zo te combineren?


Ik zit in mijn laatste jaar van het CIOS en ik hoef nog maar 2 dagen per week naar school (pre corona tijdperk). Ik probeer tijdens mijn schooldagen in Zeeland te slapen zodat ik minder vaak op en neer hoef te reizen. Dan slaap ik bij mijn vriend en naast dat het een hoop reistijd scheelt is het ook nog eens heel gezellig! Buiten de uren op school, werk ik mijn trainingen in Zeeland af en doe ik thuis mijn schoolopdrachten.

 

Je bent de oudste (21) renster van het offroad team. Betekent dit dat je de rest op sleeptouw neemt?


Ik voel mij inderdaad “oud” tussen de andere jongere talenten! Maar heel veel dingen gaan natuurlijk en vanzelf in onze groep. Ik deel vooral veel van mijn ervaringen met de rest en we geven elkaar over en weer tips.

 

Door de Corona crisis heeft menig topsporter zijn of haar doelen en verwachtingen voor het huidige seizoen moeten bijstellen. Geldt dat ook voor jou?

 

Jazeker, ook voor mij geldt dat! Het is voor iedereen lastig, omdat veel wedstrijden nu weg vallen. Ik probeer mij in deze aangepaste tijd te focussen op het trainen, kracht op te doen en mijn school af te ronden. Door de crisis heb ik nu wat meer tijd voor school en dat wil ik graag afmaken.

 

Stel dat we tien jaar vooruit gaan in de tijd, hoe zou jij dan terug willen kijken op die periode? Wat heb je dan bereikt?


Over 10 jaar hoop ik, door alles wat ik bij TalentNED heb geleerd en aan ervaringen heb opgedaan, te zijn uitgegroeid tot een succesvolle offroad renster.

Lees ook