Ireen Wüst pakt bronzen medaille op 1.500 meter en behoudt 1e plek in het World Cup klassement

Foto: ISU

 

De een-na-laatste World Cup werd afgelopen weekend gereden op de Olympic Oval in Calgary. Voor de meeste schaatsers was dit toernooi de laatste voorbereiding op het WK Afstanden dat van donderdag 13 t/m zondag 16 februari gehouden wordt op het snelle ijs van de Utah Olympic Oval in Salt Lake City.

 

Afgelopen vrijdag kwam Ireen Wüst als eerste van team TalentNED in actie op de 1.000 meter in een rechtstreeks duel met haar verloofde Letitia de Jong. Met een tijd van 1:13.57 behaalde Wüst de tiende plek. Marcel Bosker wist op de 1.500 meter een persoonlijk record te rijden. Met een tijd van 1:44.11 klokte Marcel de vijfde tijd en was hij de beste Nederlander op deze afstand. In het algemeen klassement staat Bosker op de zesde plaats met 137 punten en is daarmee zeker van deelname aan de World Cup Finale in Heerenveen. Later op de middag kwam Esmee Visser in actie op de 3.000 meter. In de vierde rit nam ze het op tegen de Tsjechische Zdráhalova. Met een tijd van 3:58.51 zette Esmee de zesde tijd neer. Visser staat momenteel op de tiende plaats in het algemeen klassement met 153 punten.

 

Foto: ISU

 

Op zaterdag reed Ireen de 1.500 meter. Het was belangrijk om een goede rit te rijden om zo de eerste plek in het klassement van de 1.500 meter te behouden. In de achtste rit nam Wüst het op tegen Lalenkova en wist ze de derde tijd te rijden in 1:51.99. Hiermee behaalde Ireen dus de bronzen medaille en kon ze 48 punten optellen bij haar huidige aantal punten. In totaal heeft ze 222 punten verzameld, voldoende voor de eerste plek in het klassement. Marcel Bosker kwam op de laatste dag van de World Cup in Calgary in actie op de 5.000 meter in de B-groep en greep met 6:14.93 en een vierde plaats net naast het podium.

 

Na de World Cup in Calgary zijn de schaatsers nu gefocust op het belangrijkste toernooi van het seizoen: de ISU WK Afstanden in Salt Lake City die van donderdag t/m zondag verreden wordt.

Lees ook