Prachtige seizoensafsluiting met NK winst voor Brent van Geest

nieuws van 1 oktober 2024

Afgelopen zondag reed het TalentNED mountainbike team haar laatste wedstrijd van het seizoen tijdens het Scott KNWU Nederlands Kampioenschap Mountainbiken. De wedstrijd, georganiseerd door het Twentse Ros, vond plaats op het zonovergoten Hulsbeek in Oldenzaal. Deze "thuiswedstrijd" resulteerde in winst voor Brent van Geest, die gekroond werd tot Nederlands junioren kampioen!

Prachtige seizoensafsluiting met NK winst voor Brent van Geest
Brent van Geest wint de NK titel bij de junioren. Foto: Thomas Waanders

Bij de dames had Elena Poppelaars een bewogen aanloop naar het NK, maar wist ondanks dat een goede prestatie neer te zetten. Ze eindigde op een welverdiende 3e plaats, een ereplaats waar ze vrede mee had.

Nick Klijn reed bij de beloften een steady race. Zijn solide optreden zorgde ervoor dat hij zich goed kon handhaven en finishte uiteindelijk als 10e.

Voor Frits Biesterbos had de race een andere wending. Hij voelde zich goed en reed sterk, maar zat op een cruciaal moment net verkeerd gepositioneerd. In de hoop dat anderen het gat zouden dichten, moest hij helaas toezien hoe dat plan niet uitpakte zoals gehoopt. Frits finishte als 5e.

Louis van Zeeland kende een moeilijke start door een val in de eerste ronde. Ondanks deze tegenslag toonde hij veerkracht en begon direct aan een indrukwekkende inhaalrace. Met veel doorzettingsvermogen wist hij zich knap terug te vechten in het veld en toch de wedstrijd uit te rijden.

Brent van Geest wist de dag te bekronen met een fantastische overwinning bij de junioren. Hij reed een sterke race en wist in een spannende eindsprint Tygo Peeters achter zich te laten. Een topprestatie waar we als team enorm trots op zijn!

Het werd een prachtige afsluiting van het seizoen. We zijn trots op de prestaties van de renners en dankbaar voor de steun van iedereen die ons heeft geholpen.

Deel dit artikel op