Schaatsen

Schaatsen

Visie

In de zomer van 2018 heeft TalentNED de schaatsploeg met onder andere Ireen Wüst, Esmee Visser en Marcel Bosker omarmd als startsein van TalentNED.

 

Naast naamsbekendheid heeft deze topsport-ploeg ervoor gezorgd dat TalentNED inmiddels een groot deel van haar ecosysteem voor topsporters heeft vormgegeven. In tegenstelling tot onze talenten, ligt de focus van onze schaatsers primair op presteren. Gedurende het seizoen draait het om kwalificeren voor wedstrijden en op die wedstrijden zo hoog mogelijk eindigen.

TalentNED probeert de schaatsploeg zo goed mogelijk te faciliteren. Dat doen we middels training, coaching, (para)medische begeleiding, sportvoeding, krachttraining, mentale begeleiding en materiële ondersteuning. Alles met het idee om onze schaatsers in staat te stellen om – op de momenten dat het moet – zo hard mogelijk te kunnen schaatsen.

Peter Kolder

Peter is hoofdcoach van het TalentNED schaatsteam. Hij kan leunen op ruim 25 jaar ervaring als trainer/coach. Zijn leermeesters waren mensen als Henk Gemser en Tjaard Kloosterboer. Peter werkte met menig talentvol schaatser. Zo werden onder zijn leiding bij Jong Oranje Ireen Wüst en Sven Kramer wereldkampioen bij de junioren. Tevens werkte Peter lange tijd voor diverse commerciële teams en als bondscoach van het Chinese schaatsteam.

 

Peter noemt schaatscoach zijn het leukste vak van de wereld. “Het mooiste vind ik dat je op pad bent met sporters en dat je ze beter maakt. Dat je aan het puzzelen bent, dat je zoekt naar wat wel en niet werkt. Dat je merkt dat dingen lukken. Dat vind ik geweldig.”

Lees zijn verhaal
Bas

Staf

Van links naar rechts: Robin Derks, Johan Methorst, Peter Kolder en Lars Schulten. 

 

Peter Kolder - Hoofdcoach

Robin Derks - Assistent-coach

Johan Methorst - Manueel fysiotherapeut

Lars Schulten - Fysiotherapeut

 

Ondersteunende staf

Richard Louman - Strength & Power coach

Karin Top - Sportarts

Armand Bettonviel - Voedingsdeskundige

Gregory Hirschfeld - Voedingsdeskundige

Thomas Waanders -  Sportpsycholoog

Ronald van der Ing - Materiaal

Wedstrijdkalender

25 & 26 januari 2020

NK Allround & Sprint, Thialf, Heerenveen

14 t/m 16 februari 2020

WK Afstanden, Utah Olympic Oval, Salt Lake City

28 februari t/m 1 maart 2020

WK Allround & Sprint, Vikingskipet, Hamar

7 & 8 maart 2020

World Cup Finale, Thialf, Heerenveen

In general, I enjoy athletes who have a strong character who let their abilities speak for themselves. Eric Heiden

Sporten