Beau Snellink

Beau Snellink

Schaatsen

Een wereldrecord rijden

De liefde voor schaatsen heeft Beau al op jonge leeftijd opgedaan en begon wellicht anders dan bij andere schaatsers. De ouders van Beau, Ronald & Annette, namen Beau mee naar de Nieuwkoopse plassen toen deze dicht gevroren waren. Beau was meteen verkocht en was vastbesloten toen hij 6 jaar oud was  om “op schaatsen” te gaan. Hij sloot zich aan bij ijsvereniging NINO en zo begon zijn “carrière” in de vroege uurtjes op de zaterdagochtend in Utrecht.

 

Maar dat was niet de enige sport die Beau beoefende, zo deed hij ook aan voetballen en tennissen, waar hij ook zeker niet de slechtste in was. Echter het combineren van alle sporten ging niet meer en daarom nam Beau afscheid van tennis en voetbal om zich in het jaar 2015 definitief op het schaatsen te richten. Beau bleef erg lang klein maar toen hij eenmaal begon te groeien, ging hij steeds harder rijden. Elke kleine vooruitgang gaf hem nieuwe motivatie, zodat hij in het seizoen 2018/2019 op zijn eerste NK gelijk brons behaalde op de 5km en 4de werd op de 3km.

 

Vroeger vertelde de vader van Beau dat “zolang hij het schaatsen leuk zou vinden” hij er wel zou komen. Tot op de dag van vandaag denkt Beau nog altijd aan deze uitspraak. Voor Beau begon het allemaal bij NINO waar hij werd getraind door Mariska Tersteeg, die hem veel techniek heeft bijgeleerd. Na zijn tijd bij NINO ging Beau naar een kleine selectie in Utrecht. Vervolgens, toen hij goed genoeg was, maakte hij in het jaar 2018/2019 de overstap naar het RTC Midden en heeft daar enorme vooruitgang geboekt. Bij het RTC Midden was zijn trainer Stefano Donagrandi en aan hem heeft Beau veel te danken. Daar heeft Beau enorme stappen richting de “top” van het schaatsen gezet.

 

De droom van Beau is om een wereldrecord te rijden. “Iedereen wil Olympisch kampioen worden, en zo ik ook, maar mijn ultieme doel is om de snelste van de hele wereld aller tijden te zijn geweest. Het liefste doe ik dit op de lange afstanden, want die liggen mij het beste.”

 

Het doel van Beau voor aankomend seizoen is om zichzelf op de kaart te zetten bij het senioren circuit en te kijken waar hij precies staat in het Nederlandse schaatsveld. De keuze voor TalentNED heeft Beau gemaakt omdat hij nog een grote stap te maken heeft voordat hij naar een commerciële ploeg kan gaan. “Ze hebben bij TalentNED een fantastisch team/begeleiding en we gaan er samen een mooi eerste jaar van maken.”

Beau Snellink

Club

Schaatstrainingsgroep Nino

Vorig team

RTC Midden (S. Donagrandi)

Opgegroeid in

Noorden

Geboortedatum

14-05-2001

2020

Deelname Ploegenachtervolging Senior World Cup

2020

2e plaats NK Allround 5000m

2019

3e plaats NK Afstanden Junioren 5000m