Milan Ziemerink

Milan Ziemerink

Fietsen

Alles voor die ene droom

 “Ik kan het beter.”

 

“Volgens mijn ouders zei ik dat vaak als ik aan het spelen was met andere kinderen. Als we in de zandbak speelden of hutten bouwden, was er één iemand die met de armen over elkaar stond te delegeren. Om te vertellen hoe het zandkasteel of de hut eruit moest komen te zien.” Milan zorgde er wel voor dat het bouwproject een succes werd.

 

Wellicht niet zo gek dat Milan nu een studie Vastgoed doet op de Johan Cruyff Academy. Hij heeft zich hier naar eigen zeggen altijd voor geïnteresseerd, mede ingegeven door de werkzaamheden van zijn ouders. De in Twente opgegroeide mountainbiker helpt als hij wat tijd over heeft mee in het bedrijf van zijn ouders en ziet zichzelf misschien later ook wel ondernemer worden. “Al zie ik ook wel wat ze er allemaal voor moeten laten.”

 

Maar first things first. Want Milan heeft de droom om wereld- en Olympisch kampioen te worden. En het liefst zo snel mogelijk. Maar eerst heeft hij nog een heleboel training nodig, zo weet hij zelf. Hij wil er vol voor gaan. “Dat is mijn mindset. Dan hoeft het niet eens te lukken, maar ik moet het proberen.”

 

Milan reed voor het eerst op een fiets rond z’n 5e levensjaar. Hij had al sinds zijn 3e een fiets, maar dat interesseerde hem nooit zo. Hij zat liever op zijn skelter en ging daar helemaal in op. Zijn overbuurmeisje, die een paar jaar ouder is, heeft hem uiteindelijk leren fietsen.

 

Toen hij een jaar of 8 was, kreeg hij z’n eerste fietsje met wat crossbandjes erop. Daarmee crosste hij in het bos. Op een dag reed hij een toertochtje van 30 kilometer. Het stelde naar zijn mening niet zoveel voor naar zijn mening, totdat iemand hem erop wees dat hij de zwaardere ‘zwarte’ route had gefietst.

 

Kort hierna werd er geïnvesteerd in een ‘serieuze’ fiets. “Maar dat was eigenlijk helemaal geen goede fiets. Er zaten 4 versnellingen en een veel te groot voorblad op. In de blubber moest ik afstappen want ik kon er met mijn lengte niet doorheen trappen.”

 

Toen kreeg Milan een betere fiets, werd zijn aanpak steeds serieuzer en ging hij wedstrijden rijden. Bij zijn eerste NK stond hij direct op het podium en behaalde daarnaast nog veel meer podiumplaatsen. Andere jongens hadden het lastig met hem en Milan kreeg te maken met wat smerige trucjes. Hij eindigde een keer in de dranghekken en won toen niet.

 

“Zo wil ik niet winnen, ik heb nog nooit een smerig trucje gebruikt. Ik heb van mijn ouders geleerd om een ieder in zijn waarde te laten, rekening te houden met elkaar en anderen te respecteren. Je bent net zoveel als een ander, zeggen mijn ouders altijd.”

 

Milan wil eerlijk winnen. Hij geeft aan fysiek sterker te willen worden en nog beter te leren afdalen. Hij gaat dan ook weleens naar Winterberg om te downhillen. Kortom: Milan gaat er alles aan doen om zijn droom te verwezenlijken.

Milan Ziemerink

Geboortedatum

03-02-2001

Opgegroeid in

Glane-Beekhoek

Specialiteit

Mountainbike

Vorig team

Zwiep fietsen / H. ten Hove

Mijn mijlpalen

2009

Lid geworden van OWC Oldenzaal

2017

2e plek 3-Nations-Cup Eindklassement Nieuwelingen

2017

1e plek NK Mountainbike Nieuwelingen

2018

Top 25 junior World Series Obertraun (Oostenrijk)

2018

Top 25 junior Word Series Nalles (Italië)