Arthur Bennink

Arthur Bennink

Adviseur

Inventief, energiek en ondernemend.

Te beginnen bij het opvoeden van zijn twee dochters. “Ik vind het fantastisch om hen op te zien groeien en zoveel mogelijk met ze te spelen. Of het nou het proces van leren lopen is of samen iets bouwen met Lego, elke fase vind ik interessant. Het is voor mij de grote uitdaging om ze zoveel mogelijk te laten klungelen. Wat mij betreft helpen we onze kinderen te snel met simpele zaken.”

 

Arthur vindt het geweldig om mensen te zien groeien. Als liefhebber van mensen die het beste uit zichzelf willen halen, heeft Arthur niet een voorkeur voor een bepaalde sport. Zelf staat hij het liefst op een voetbalveld, maar gezien zijn drukke agenda houdt hij het nu bij hardlopen, fietsen en daar waar mogelijk een krachttraining. Als jonge voetballer heeft hij meerdere knieblessures opgelopen. Tijdens deze revalidatieperiodes ontwikkelde hij zijn passie voor het vak fysiotherapie.

 

Arthur studeerde fysiotherapie en had altijd al de ambitie om de wereld over te reizen en daar waar nodig kinderen te helpen. De wereld rondreizen heeft hij gedaan maar dan als sportfysiotherapeut bij de TVM schaatsploeg. Hij vloog van World Cup naar Olympische Spelen en heeft de mooiste trainingscomplexen gezien. "Natuurlijk is het fantastisch om aanwezig te zijn bij grootse overwinningen, maar het proces van een sporter en de up and downs er naar toe zijn voor mij de meest bijzondere ervaringen.”  

 

Arthur is een energieke ondernemer en werkt met internationale en individuele topsporters; atleten, voetballers en coureurs maar ook gehele sportorganisaties helpt hij te excelleren. Binnen zijn bedrijven krijgt iedereen de individuele behandeling van top(sport)kwaliteit zoals topsporters deze ook kennen.

 

"Ik kan genieten van de ontwikkeling van jonge mensen, van sporters maar ook van therapeuten. Een open attitude, leren van je fouten en je niet laten beperken door grenzen, maakt dat ze net dat stapje verder zetten." Arthur hecht veel waarde aan de bedrijfscultuur en zorgt voor een veilige omgeving waar medewerkers alle ruimte krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen en te kunnen doorgroeien.

 

Arthur is ook eigenaar van een bedrijf dat zich bezighoudt met strategie, inzetbaarheid en vitaliteit van organisaties. “Door veel te sparren met verschillende CEO's, HR managers en werknemers werd het mij duidelijk dat ook hier veel vragen omtrent talentontwikkeling zijn. Hoe vinden we ze, hoe binden we ze en hoe maken we ze beter zijn zo enkele vragen die van belang zijn.”

 

Bij TalentNED komt voor Arthur alles samen. “Jonge sporters die het beste uit zichzelf willen halen en het bedrijfsleven dat zich richt op hun corporate talentontwikkelingsprogramma’s. The athlete-journey gaat niet altijd over een leien dakje, het is aan TalentNED om de sporters te helpen om zich zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen en daar tegelijkertijd van te genieten.”

 

"Het is mooi om te zien hoe de cultuur wordt opgebouwd en hoe alle processen verlopen. 

Ik voorzie mede door de filosofie van TalentNED een verduurzaming van Nederland topsportland.”

Arthur Bennink

Discipline

Adviseur