Daan Boersma

Daan Boersma

Voedingscoach

Juiste voeding cruciaal

Hoewel Daan nu vijf tot zes keer per week sport, was dat zeker niet altijd het geval. Als kind was hij weinig met sport bezig. Ook gezonde voeding was niet echt een punt van aandacht.

 

Toen hij op 15-jarige leeftijd besloot om af te vallen, kwam daar verandering in. “Ik ben nooit echt heel dik geweest, maar toch kon ik wel een aantal kilo’s kwijt.” Hij begon meer op zijn voeding te letten en ging zeker drie keer per week hardlopen. Op zijn 17e ging Daan naast hardlopen ook drie keer per week naar de sportschool. Daar ontstond zijn liefde voor krachttraining. “Ik werd steeds enthousiaster over krachttraining en kwam er al gauw achter dat de juiste voeding cruciaal is om optimale resultaten te behalen.”

 

Door de groeiende interesse in training en voeding besloot Daan om Voeding en Gezondheid te gaan studeren in Wageningen. “Tijdens mijn studie is mijn passie voor voeding en training alleen maar gegroeid. Ik ging steeds fanatieker sporten en was ook druk op zoek naar manieren om meer uit mijzelf te halen. Beter worden is tenslotte een langzaam proces, waarbij meerdere aspecten belangrijk zijn.”

 

De passie om elk aspect van voeding en training voor de volle 100% te benutten motiveerde Daan enorm om in de topsport te gaan werken. Zijn afstudeerstage heeft hij gedaan bij de jeugdopleiding van AZ, waar ook de interesse in talentontwikkeling werd gewekt. Al snel kon Daan bij Heracles Almelo aan de slag om de spelers te begeleiden en de voeding op de club te optimaliseren. Als high potential staflid bij TalentNED zet Daan de volgende stap in zijn carrière. “Ik weet zeker dat ik mij bij TalentNED verder kan ontwikkelen als voedingskundige. Daarnaast kijk ik er naar uit om jonge en talentvolle sporters te ondersteunen in hun ontwikkeling.”

Daan Boersma

Discipline

Voedingscoach