Sanne Hesselink

Sanne Hesselink

Sportarts

Nieuwsgierige doorzetter!

Sanne is geboren in het dorpje Neede in de Achterhoek. Deze nieuwsgierige doorzetter heeft veel verschillende sporten gedaan. “Ik heb op gym gezeten, op turnen en daarna deed ik fanatiek aan paardrijden. Maar daar bleef het niet bij, want ik “bewoog” nog veel meer. Ik ging naar school in Haaksbergen en mocht dus elke dag 12 km fietsen om daar te komen. Vervolgens fietste ik 15 kilometer naar Eibergen of Groenlo om daar paard te rijden en dan fietste ik weer 10 kilometer naar huis. Ja ik was een behoorlijke kilometervreter!”

 

En dat doet ze nog steeds. “Ik ben wel echt een duursporter, met een bal moet je niet bij mij aankomen.” Wielrennen, hardlopen en zelfs schaatsen. Al mag het schaatsen geen naam hebben volgens haar. In haar studententijd ging Sanne steeds fanatieker hardlopen.

 

“Dit heb ik langzaam uitgebreid naar de halve marathon (2012) en de eerste volledige marathon in 2015. Vorig jaar heb ik dan ook maar de 60 van Texel gedaan en dit jaar stond de Junkfrau marathon en de marathon van Trömso (Noorwegen) op het programma, maar helaas gooide het Corona-virus roet in het eten.”

 

Sanne noemt zichzelf een perfectionist. Het is ook niet voor niets dat ze haar studie geneeskunde Cum Laude wist af te ronden. Vervolgens ging ze zich specialiseren tot sportarts in Zwolle. Deze 4-jarige opleiding rondde ze af in 2016. Daarna ging ze aan de slag bij OCON Orthopedische kliniek, één van de samenwerkingspartners van TalentNED.

 

“Sinds 2017 ben ik werkzaam bij OCON en sinds 2018 ben ik betrokken bij de jeugd en het 1e elftal van FC Twente. Daar is nu (2020) TalentNED bijgekomen. Voor iemand die een passie heeft voor sport en graag voor anderen klaar staat, zit ik hier helemaal op míjn plek! Mijn ambitie voor de toekomst? Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en leren van de verschillende disciplines en mooie mensen met wie ik mag samenwerken. Daarnaast wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een toegankelijke en snelle zorg. Dus voor elke sporter snel duidelijkheid en een zo goed mogelijk plan van aanpak te krijgen bij blessures en klachten.”

Sanne Hesselink

Discipline

Sportarts