Paul Snip: "Een sterk startveld met renners uit alle hoeken van wereld"

Afgelopen zondag stond de tweede wedstrijd van de 3-Nations Cup in Spaarnwoude op de agenda van ons offroad cycling team. Paul Snip doet verslag

 

 

Na een week van relatieve rust na de eerste "veldslag" in Beringen was het nu tijd voor de tweede ronde van de 3 Nations Cup in Spaarnwoude!

 

In tegenstelling tot de wedstrijd in Beringen waar we werden gekoeld door hemelwater, moesten we nu goed koelen via de bidon. Zaterdag was het de dag van het verkennen van het parcours. Een ronde met flink wat hoogtemeters, steile klimmen en de downhill baan naast de skihal maakte het een erg leuke ronde!

 

Door de ervaringen in Beringen hebben we veel geleerd qua goede voorbereiding, maar ook vooral hoe je nou precies een wedstrijd het beste in kan gaan. Dit konden wij direct toepassen bij de race in Spaarnwoude!

 

Het startveld was net als in Beringen erg sterk! Renners uit alle hoeken van de wereld (Nieuw-Zeeland, België, Duitsland en Frankrijk) stonden aan de start.

 

De start ging via een lange asfalt klim omhoog en trok daarna samen om vervolgens een singletrack op te gaan. Best wel even “proppen” met alle renners bij elkaar. Ik kwam er redelijk door heen maar alsnog waren de eersten al gevlogen. Vanaf dat moment was het eigenlijk zaak een goed ritme te zoeken en te zorgen dat je met een strak tempo goed wat plaatsen kan pakken.

 

 

Na een stabiele wedstrijd ben ik redelijk tevreden. Met ons gehele team TalentNED zijn we hard aan het werk om in de aankomende wedstrijden deze stijgende lijn door te zetten!

 

Paul Snip

 

 

Een impressie/film van de wedstrijd is te vinden op onze Instagram:

https://www.instagram.com/p/CFKfMxhJhdl/?igshid=jqoxt0zxhkh2

Lees ook