Milan Ziemerink: "De eerste wedstrijd op de VAM-berg; een uitdagende en zware dag"

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van de 3-Nations-Cup van dit seizoen op het programma. De wedstrijd werd verreden op de VAM-berg in Wijster. Milan Ziemerink doet verslag.

 

Het is de eerste keer dat hier een mountainbike wedstrijd werd verreden. Het parcours bestaat uit een aantal technische passages, vlakke singletrails, bruggen en niet te vergeten ook genoeg klimwerk. Door de warme temperaturen was het een snelle, stoffige en zware ronde, maar zeker ook een leuke en uitdagende wedstrijd.

 

 

Foto: Frank Snip

 

Zaterdag kwamen we bij het parcours aan en hebben we met het team een verkenning van het parcours gedaan. Onze Programma Bas de Bever, die een berg aan ervaring meebrengt, heeft ons tezamen met onze trainer Olaf Noorbergen van flink wat tips en aanwijzingen voorzien voor wat betreft de lijnkeuzes bij de technische passages en hebben er samen voor gezorgd dat het team klaar was voor de wedstrijd.

 

Foto: Frank Snip

 

Zondag was het zo ver; de wedstrijddag.. Naast de vaste mensen uit ons eigen team, waaronder mecanicien Jan de Vries en fysiotherapeut Lars Schulten, waren deze dag ook overige stafleden Gerard en Thomas en teamgenoten van het TalentNED schaatsteam aanwezig die ons allen hebben ondersteund en aangemoedigd zowel voor, tijdens als na onze wedstrijden.

 

Foto: Frank Snip

 

De start ging via een lange asfalt klim omhoog, waarbij het laatste stuk veranderde in een kasseienstrook en vervolgens direct overging op de eerste brug. Bij de brug was gelijk een opstopping waar ik stil kwam te staan en moest wachten. Vanaf dat moment heb ik de hele wedstrijd een constant tempo gereden en ben daardoor een aantal plaatsen opgeschoven.

 

Foto: Frank Snip

 

Dit weekend staat het Nederlands Kampioenschap op onze thuisbasis Watersley Sports & Talent Park in Sittard voor de deur. We kijken er met ons hele team heel erg naar uit en we zullen ons best doen om hier een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

 

Milan Ziemerink

 

 

Lees ook